Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    3 квітня виповнюється 106 років від дня народження Олеся Гончара, автора “Прапороносців”, “Тронки”, “Людини і зброї” та забороненого на 20 років “Собору”. Письменника, який отримав низку нагород та премій від “совєтів” і який водночас не погоджувався писати хвалебні твори про представників радянської влади, за що отримував листи із погрозами.

    Олесь Терентійович питав порад щодо тем творів не у цензури, а у власної совісті. Це він вийшов із лав КПРС, щоб підтримати повсталих проти пануючого уряду студентів, він відмовлявся зводити наклепи на своїх колег, він же зміг дати сміливу оцінку існуючому ладу. За це Олеся Гончара називають "опорою українського національного відродження", бо саме завдяки йому почалися заворушення у письменницьких колах, і саме він заклав основи руху шістдесятників.

    Інформаційно-бібліографічний відділ пропонує до Вашої уваги бібліографічний огляд літератури «Олесь Гончар – опора українського національного відродження», яка допоможе краще пізнати цього великого майстра слова.

    373

     

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu