Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Раді повідомити, що бібліотека університету у тісній співпраці з факультетом соціальної та психологічної освіти стала переможцем у Конкурсі проектів (проект облаштування у читальній залі інклюзивного робочого місця, для обслуговування внутрішньо переміщених осіб та мешканців громади з обмеженими можливостями) на отримання благодійної допомоги «Працюємо на перемогу» для підтримки українських бібліотек під час війни.

    Фінансова підтримка (60000 грн.) надана за рахунок коштів, отриманих від «Фонду підтримки українських бібліотек» (Ukrainian Library Relief Fund) Американської бібліотечної асоціації (ALA) та УБА.

    У читальному залі №2 облаштовано інклюзивне робоче місце, яке допоможе людям з обмеженими можливостями адаптуватися до навколишнього середовища для задоволення потреб інформаційного характеру та здобуття освіти без бар’єрів.

    Бібліотека за кошти гранту отримала можливість у придбанні парти-стола, яка регулюється, ноутбука, та програми для екранного збільшення ZoomText, яка повністю інтегрована та розроблена для користувачів зі слабким зором.

    Ця програма дозволяє відтворювати інформацію у формах, доступних для сприймання людьми з вадами зору та незрячими (синтезатор мови, збільшення зображення, шрифт Брайля); надати доступ до мережі Інтернет за допомогою програми екранного доступу JAWS 11.0 та дисплея Брайля Focus 40 Blue; сканування, збільшення, озвучення, читання текстів за допомогою портативного збільшувача OPAL та програм Talklibrary, JAWS 11.0, MAGIC 11.0, а також автоматично читає документи, веб-сторінки, електронну пошту.

    Дякуємо Американським колегам, які прагнуть допомогти українцям зберегти бібліотеки, а також надають матеріальну допомогу бібліотекарям, що постраждали від російської навали.

    329

     

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu