Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Образ Лесі Українки асоціюється з образом сучасних українських жінок, міцних духом, сильних, мужніх, які стали на захист своєї країни задля   мирного майбутнього і звичного тихого жіночого щастя.

    На честь дня народження найвідомішої української письменниці й громадської діячки Лесі Українки, яка є символом стійкості, своїх принципів і позицій, за які вона боролася, в Україні 25 лютого запровадили День української жінки.

    У читальному залі №1 бібліотеки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулась літературна година, присвячена 153-й річниці від дня народження видатної жінки, яка, без сумніву, допомогла збагатити знання, дізнатися багато нового та цікавого.

    Бібліотекар Палагута Валентина Василівна проінформувала студентів, викладачів, бібліотекарів, як може звичайна жінка бути  сильною, боротися проти всього світу, намагатися перемогти усі негаразди з посмішкою на обличчі; підтвердила свідчення, що Леся Українка – одна із найвизначніших постатей української літератури, її твори залишаються актуальними вже пів століття й отримують друге життя у піснях, створених українськими музикантами. Сила і велич її слів продовжують надихати людей і залишаються джерелом натхнення як для читачів, так і людей творчих: музикантів, режисерів, художників.

    323

    324

    325

    326

    327

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu