Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Традиційне народне свято, гуляння Івана Купала, відзначають в ніч з 6 на 7 липня. Це слов'янське язичницьке свято, яке має багато традицій і обрядів. Наші предки вірили, що у цю загадкову ніч прокидається уся лісова нечисть. Молоді люди на Івана Купала стрибають через багаття, дівчата плетуть вінки, які потім пускають їх по воді. Здавна у цю ніч заведено шукати міфічний та магічний  цвіт папороті. Він є лікувальним та цілющим. Лише в Купальську ніч на папороті розцвітала чарівна вогняна квітка щастя – кочережник.

    До свята Івана Купала працівники бібліотеки УДПУ імені Павла Тичини підготували тематичну літературу, яка розкриє Вам культуру побуту українського народу, історію виникнення свята Івана Купала, пов’язані з цим днем звичаї, обряди, прикмети, повір’я та традиції святкування.

    Ознайомитися з книжковою виставкою «Івана Купала: звичаї, традиції і вірування!» Ви зможете в читальному залі №2 у період з 5 по 9 липня.

    Запрошуємо всіх до перегляду, оскільки знання рідного краю, його історії і культури духовно збагачує людину, виховує повагу до традицій свого народу.

    9

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu