Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    З часу набрання чинності нового закону «Про освіту» академічна доброчесність стає невід’ємною частиною освітнього процесу, а її порушення – загрозою для кожного студента. За недотримання доброчесних принципів навчання здобувачі освіти можуть бути притягнені до повторного проходження оцінювання чи курсу, та, навіть, відрахування. Та чи знаєш ти, що таке плагіат?

    Спікерами вебінару «Перевірка академічних текстів на ознаки плагіату» були: завідувач відділу інформаційної підтримки освіти та досліджень Науково-технічної бібліотеки імені Г. І. Денисенка Євгенія Кулик і головний бібліотекар Олена Косміна. Вони допомогли інформаційно-бібліографічному відділу бібліотеки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини детально розібратися в цьому питанні та надали вичерпну інформацію для його повного розкриття.

    Взявши участь у дискусії, ми мали змогу дізнатися про те, що являє собою академічна доброчесність, які бувають етичні порушення в науці та як їх уникнути, що таке академічний плагіат, як боротися з проявами академічної недоброчесності, які найчастіші порушення при оформленні результатів наукових досліджень, а також ми отримали корисні поради й актуальні рекомендації щодо роботи з онлайн-сервісами, які виявляють плагіат.

     

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu