Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Нещодавно фахівці бібліотеки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини долучилися до вебінару «Створюємо безбар’єрну бібліотеку», ініційованого Національною Бібліотекою ім. Ярослава Мудрого та Міністерством культури та інформаційної політики України.

    У рамках заходу Оксана Гречко, спеціалістка з розробки політик «Проєкту підтримки Дія», представила даний проєкт, який фінансує Швеція та реалізує Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні. Сергій Доценко, заступник генерального директора НБУ ім. Ярослава Мудрого зупинився на вимогах до вебсайтів бібліотек з урахуванням їх доступності для людей з особливими потребами, розповів про технічні можливості діагностики доступності вебсайтів. Дмитро Попов, консультант з вимог цифрової доступності, UNDP в Україні та Валентина Горчинська, головний бібліотекар НБУ ім. Ярослава Мудрого проаналізували вебсайти публічних бібліотек України щодо відповідності функціональним вимогам доступності.

    Наприкінці вебінару учасники заходу обговорили окремі питання стосовно розробки та удосконалення існуючих вебсайтів публічних бібліотек.

    Дякуємо за такі корисні зустрічі.

    368

    369

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu