Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Оскільки, починаючи з моменту повномасштабного вторгнення, постала проблема продовження фінансування доступу до електронних ресурсів наукової інформації за рахунок державного бюджету, міжнародні видавці та компанії виявили солідарність з Україною в умовах агресії та надали українським науковцям можливість безкоштовного користування їх електронними ресурсами.

    Протягом 2022-2023 років на офіційних веб-порталах Clarivate та Elsevier були створені спеціальні сторінки з підтримки наукової спільноти України. Тут регулярно оновлюється інформація про можливості ресурсів та програмних інструментів, планування вебінарів українською мовою тощо.

    Крім того, Clarivate та Elsevier підтвердили готовність і в цьому році забезпечити українським вченим доступ до важливих, в тому числі і для оцінки наукової діяльності установ, баз даних Web of Science та Scopus, а також до аналітичних та повнотекстових  ресурсів.

    Важливим кроком стало також рішення видавців-партнерів проєкту Research4Life про надання українським науковцям безоплатного доступу до своїх ресурсів. У результаті розгляду звернення МОН видавцями було ухвалене рішення про долучення України до групи країн А, що мають безкоштовний доступ до контенту платформи Research4Life.

    Завдяки цій ініціативі, понад 550 українських установ отримали можливість налаштувати доступ до електронних ресурсів через проєкт “Research4Life“. Це дає можливість науковцям, освітянам та фахівцям з різних галузей використовувати електронні ресурси відомих видавництв та компаній світу, що є важливим джерелом наукової інформації.

    353

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu