Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Ту мирну весняну ніч на берегах Прип’яті люди ніколи не забудуть. 35 років тому світ сколихнула страшна новина – 26 квітня сталася трагедія, яка увійшла в історію людства під назвою Чорнобильська катастрофа, найбільша техногенна аварія ХХ століття. Вона поставила перед суспільством безліч проблем, які досі повністю не вирішені.

    Аварія призвела до небаченого забруднення біосфери, до появи на території України мертвої тридцятикілометрової зони, до радіоактивного опромінення тисяч людей. Атомний вибух негативно вплинув на все живе. Людей вивозили із забрудненої зони, вони назавжди покидали рідні місця. Понад 600 тис. осіб стали ліквідаторами аварії – боролися з вогнем, розчищали завали. Усі вони отримали високі дози радіації. Однак, саме завдяки їх мужності вдалося врятувати населення прилеглих територій та запобігти ще більш масштабної катастрофи – водневого вибуху.

    Бібліотека УДПУ імені Павла Тичини пропонує Вашій увазі тематичну книжкову виставку, присвячену дню трагедії на Чорнобильській АЕС, яка експонується у читальному залі №3.

    Запрошуємо всіх для ознайомлення із низкою книг, сторінки яких пронизані тими страшними історичними подіями, болем від втрат, відчаєм від неможливості запобігти та гордістю за тих, хто поклав своє здоров’я і життя задля майбутнього інших.

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu