Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    В цьому році вся світова громадськість святкує 250-річчя від Дня народження Людвига ван Бетховена, автора «Аппассіонати», «Місячної сонати» й безсмертної «Дев’ятої симфонії», де герой постає на фоні бурхливої епохи. Титанічна фігура Бетховена невід’ємна від тієї картини піднесення у Західній Європі, що віддзеркалювала майбутню «весну народів». Неможливо не помітити надзвичайну експресивність і велич його творінь. «Ода до радості» на вірші Ф. Шиллера стала гімном єдиної Європи. «Дев’ята симфонія» – це ідейний заповіт Бетховена, полум’яне звернення до всього людства.

    Композитор і піаніст, твори якого виконуються й сприймаються з величезним захватом та пошаною, писав в усіх існуючих жанрах епохи класицизму. В своїх творах митець дуже сміливо намагався проникнути в потаємні куточки психіки людини, розкрити всю палітру внутрішнього світу, передати складну гаму пристрастей, що охоплюють її.

    Щоб розгадати таємницю творчості Бетховена потрібно вслухуватися в його музику, аналізувати, насолоджуватися її звучанням, вивчати та, звичайно, виконувати.

    Бібліотека Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини приєднується до вшанування світлої пам’яті геніального композитора та пропонує Вашій увазі відкритий перегляд літератури «Гармонія Бетховена», який експонується у відділі обслуговування читачів.

    Запрошуємо всіх до перегляду. 

    ab607

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu