Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Хочемо ознайомити Вас із короткою біографічною довідкою тих працівників книгозбірні, які віддали сумлінній праці бібліотекаря не один десяток років, жінки, які щоденно вкладають у свою улюблену професію не лише фізичні сили та розум, а й душу, ті, які кожен день поспішають на роботу із неабияким запалом та прагненням підняти престиж бібліотеки та примножити ряди вдячних читачів.

     

     

    Хочемо ознайомити Вас із короткою біографічною довідкою тих працівників книгозбірні, які віддали сумлінній праці бібліотекаря не один десяток років, жінки, які щоденно вкладають у свою улюблену професію не лише фізичні сили та розум, а й душу, ті, які кожен день поспішають на роботу із неабияким запалом та прагненням підняти престиж бібліотеки та примножити ряди вдячних читачів.

     

     

    Невпинно продовжує працювати у бібліотеці сьогодні Халимоник Оксана Іванівна. Понад 50 років життя Оксана Іванівна присвятила бібліотечній справі. Завжди енергійна, ерудована, досвідчена, будь-яка  читацька вимога їй під силу. Народилася 1 березня 1947 року. Закінчила Уманський педагогічний інститут, фізико-математичний факультет в 1969 році. Одразу після закінчення  була прийнята на роботу в бібліотеку Уманського педагогічного інституту, де працює й досі. Оксана Іванівна є укладачем ряду бібліографічних посібників: 

     

    Друковані видання професорсько-викладацького складу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у фондах Наукової бібліотеки. – Умань, 2015–2020 рр.

    За любов до професії бібліотекаря та за високі досягнення у роботі неодноразово нагороджувалась Почесними грамотами. Має посвідчення «Ветеран праці».

    Чернега Анна Полікарпівна

    Народилася 18 квітня 1952 р. Закінчила Канівське культурно-освітнє училище, бібліотечне відділення. В УДПУ працює з 1984 року і до сьогодні. Перебуває на посаді бібліотекаря 36 років. За період роботи зарекомендувала себе старанним, відповідальним бібліотечним фахівцем. Роботу виконує акуратно та ефективно, уміє зрозуміти суть і задумку керівника.  Скромна, проста у спілкуванні. За відданість бібліотечній справі та за високі досягнення у роботі була нагороджена Почесними грамотами. Має посвідчення «Ветеран праці». Анна Полікарпівнає упорядником цілого ряду бібліографічних посібників:

     

    Друковані видання професорсько-викладацького складу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у фондах Наукової бібліотеки. – Умань, 2015–2020 рр. 

     

    Устименко Валентина Іванівна

     

    Народилася 10 лютого 1961 року. В 1976-1979-х роках навчалась в Київському культурно-освітньому училищі, а після його закінчення – в Київському державному інституті культури імені Олександра Корнійчука.

    З травня 2005 року і до сьогодні працює в бібліотеці Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Прийшла на посаду бібліографа, далі обіймала посаду головного бібліографа, а з 2010 року займає посаду  завідувача відділу комплектування та наукової обробки документів бібліотеки УДПУ імені Павла Тичини. Досвідчений спеціаліст у бібліотечно-бібліографічній галузі. 2010–2020 рр. – це роки повної реорганізації у відділі. Робоче місце кожного працівника відділу комп’ютеризоване.  Всі працівники володіють знаннями ПК. Вже 12 років успішно використовується в роботі відділу автоматизована бібліотечно-інформаційна система (АБІС) «УФД/Бібліотека». На сьогодні відділом освоєні такі функціональні можливості АБІС: ведення статистики комплектування і руху фонду, сумарний та інвентарний  облік книжкового фонду, наукова обробка документів, створення і редагування тематичних каталогів, прив’язка документів до тем, ТТП комплектування. Кількісно збільшується електронний каталог. Разом з введенням до електронного каталогу нових надходжень проводиться  ретроконверсія бібліотечного фонду. Відредаговані карткові каталоги: абетковий і систематичний. Відділом проводиться   науково-дослідницька та науково-методична роботи, зокрема в галузі стандартизації бібліографічного опису та впровадження універсальної десяткової класифікації (УДК)  в роботу бібліотеки УДПУ, готуються вторинно-інформаційні ресурси. Устименко В. І. є ініціатором та укладачем методичних та інструктивних матеріалів, бібліографічних посібників.

     

    Усатюк Олена Анатоліївна

     

    Народилася 4 листопада 1962 року.Після закінчення Уманської загальноосвітньої  школи №12 у 1979 році навчалась в Уманському педагогічному інституті імені Павла Тичини на факультеті початкового навчання, по закінченню якого з 1983 року влаштувалась працювати у дитячу бібліотеку, а з 1987 року почала виконувати обов’язки бібліотекаря інституцької книгозбірні. У 1997 році з Абраменко Аллою Іванівною облаштували приміщення нового читального залу у новому корпусі (корпус №2),  де пройшли десять років плідної праці.

    З 2007 року Усатюк Олена є бібліотекарем читального залу №1 (головний корпус) і займає посаду заступника директора бібліотеки з 01.12.2012 року. Олена Анатоліївна успішно виконує обов’язки працівника читального залу, організовуючи культурно-просвітницьку роботу бібліотеки та влаштовуючи різноманітні масові заходи зі студентською молоддю аби захистити і примножити наш духовний спадок, допомогти у формуванні світогляду та моральних цінностей. 

    Неодноразово нагороджувалась почесними грамотами та за багаторічну сумлінну працю в галузі бібліотечної справи, професійну майстерність отримала подяку від ректорату університету.

    Кравчук Зоя Миколаївна

    Кравчук Зоя Миколаївна народилася 7 вересня 1961 року. З 1978 року навчалась в Уманському педагогічному інституті імені Павла Тичини на факультеті початкового навчання. В 1982 році закінчила навчання та отримала направлення на роботу в бібліотеку нашого ж інституту.

    З 1982 по 1991 рік працювала на посаді бібліотекаря відділу обслуговування. З 1992 року займає посаду завідуючого відділом обслуговування читачів бібліотеки. За період виконувала різноманітні громадські доручення: займалася передплатою періодичних видань  серед працівників та студентів інституту; очолювала Клуб книголюбів; була членом санітарної дружини, яка брала участь у місцевих та обласних змаганнях й неодноразово здобувала призові місця.

    За багаторічну сумлінну працю нагороджувалась почесними грамотами та преміальними заохоченнями.

     

    Брікова Галина Іванівна

     

    Брікова Галина Іванівна народилася 14 лютого 1961 року. Після закінчення школи в 1978 році працювала лаборантом кафедри іноземних мов Уманського педагогічного інституту імені Павла Тичини.

    В 1978 році поступила в Уманський педагогічний інститут імені Павла Тичини на факультет початкового навчання, після закінчення якого в  1982 році отримала направлення на роботу в бібліотеку нашого інституту.

    З 1982 по 1988 рік займала посаду бібліотекаря відділу обслуговування. З 1989 по 2007 рік  - завідуючого відділом комплектування бібліотеки. Завжди енергійна, ерудована, досвідчена, справжній фахівець, роботу виконує акуратно та ефективно, розуміючи суть  поставлених завдань. Також, активна у виконанні громадських доручень: неодноразово працювала в приймальній комісії; була членом санітарної дружини. Галина Іванівна відзначена почесними грамотами та преміальними заохоченнями. З 2009 року виконує обов’язки провідного бібліотекаря відділу обслуговування читачів бібліотеки та очолює профорієнтаційну роботу.

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu