Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    У 2020 році виповнюється 90 років бібліотеці Уманського державного педагогічного  університету імені Павла Тичини. В колективі книгозбірні за цей період завжди були і є люди, які відданні своїй справі протягом всього життя.

    У 2020 році виповнюється 90 років бібліотеці Уманського державного педагогічного  університету імені Павла Тичини. В колективі книгозбірні за цей період завжди були і є люди, які відданні своїй справі протягом всього життя. 

    Розпочнемо свою розповідь з Анпілогової Валентини Миколаївни, стаж роботи якої у нашій бібліотеці становить понад 36 років. Вона була справжнім фахівцем у бібліотечно-бібліографічній справі і присвятила їй все своє життя. Анпілогова В. М. користувалася величезним авторитетом серед працівників бібліотеки та університету.

    Народилася Валентина Миколаївна 1 червня 1935 року. Після школи закінчила Київський інститут культури. З 1960-го року пройшла шлях від бібліографа до завідувача бібліографічним відділом  в книгозбірні УДПІ імені Павла Тичини. 

    2015 року Валентина Миколаївна померла.

     

    Наступна бібліотекарка  Ухова Лідія Павлівна.

    Народилася 21 квітня 1928 року. Закінчила бібліотечний факультет Харківського інституту культури. З 1966 по 1992 рік пропрацювала бібліотекарем УДПІ імені Павла Тичини, згодом – завідувачем відділу обслуговування (абонементу),  віддавши цій роботі своїх чудових 26 років. Висококваліфікований, інтелігентний, мудрий керівник відділу. Нині перебуває на заслуженій пенсії.

    Стрижак Ганна Василівна

    Народилася 8 липня 1955 року. У 1977 році закінчила бібліотечний факультет Харківського культурно-освітнього училища. Упродовж 1979-2011 рр. працювала в бібліотеці УДПУ імені Павла Тичини, якій присвятила 32 роки свого життя, маючи єдине місце роботи. Завжди енергійна, безвідмовна, будь-який читацький запит неодмінно був виконаний Ганною Василівною. Про неї говорять: «Бібліотекар від Бога». На даний період перебуває на пенсії.

    Ткаченко Тетяна Степанівна

    Народилася 3 січня 1953 року. 

    1971-1973 рр. – навчалася у Житомирському культурно-освітньому училищі на бібліотечному відділенні.

    У період з 1 листопада 1977 року по 22 січня 1981 року працювала бібліотекарем кабінету марксизму-ленінізму при кафедрі марксизму-ленінізмуУманського державного педагогічного інституту імені Павла Тичини. 

    1981-1983 рр. – була бібліотекарем відділу обслуговування. 

    З 1984 року по серпень 2017 року пройшла шлях від простого бібліографа до завідуючої інформаційно-бібліографічним відділом. Дуже компетентний спеціаліст в галузі бібліографії та бібліотечних класифікацій.

    Неодноразово нагороджувалась почесними грамотами та преміальними заохоченнями за багаторічну та сумлінну працю, величезний особистий вклад у розвиток бібліотечної справи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, за відданість справі та любов до професії.

    Ткаченко Т. С. є упорядником таких бібліографічних посібників як:

    З 2017 року Тетяна Степанівна перебуває на пенсії.

    Абраменко Алла Іванівна

    Народилася 9 травня 1960 року. По закінчені школи вступила в Ставропольське культпросвітницьке училище, яке закінчила у 1980 році,  отримавши спеціальність бібліотекаря. Три роки працювала у дитячій районній бібліотеці, а з 1983 року влаштувалась на роботу в бібліотеку Уманського державного педагогічного інституту на посаду редактора. Згодом з 1997 працювала понад 10 років бібліотекарем читального залу №2 у новому корпусі університету. Потім виконувала обов’язки провідного бібліотекаря до досягнення пенсійного віку у інформаційно-бібліографічному відділі. Алла Іванівна за сумлінну працю неодноразово нагороджувалась Почесними грамотами.

     

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu