Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Шкідлива звичка – це властивість поведінки людини та залежність організму, внаслідок чого людина не контролює свою поведінку. Варто лише сформуватися шкідливій звичці і вона керує людиною. Відповідно на це йде частина її грошей, часу, енергії, на збиток чомусь більш корисному. Людина втрачаєте самоповагу, душевні сили, руйнується фізичне та душевне здоровя. Деяких це врешті-решт убиває.

    Ми живемо у складному світі, який постійно нас випробовує на міцність. Здорова та сильна духом людина розуміє, що життя – це боротьба і старається переборювати труднощі. Емоційно слабка і духовно незріла людина панікує перед проблемами, відчуває тривогу, невпевненість і тому алкоголь, наркотики і тютюн є універсальними протекторами: залежно від потреби розслабляють або стимулюють нервову систему, підвищують судинний тонус, дають почуття задоволення, причому фальшиві.

    Погодьтеся, куріння часто викликає у людей відразу. Проте є інші шкідливі звички, які ми вважаємо абсолютно невинними, наприклад: недосипання, комп’ютерна залежність, вживання нездорової їжі, ігроманія, лихослів’я, а насправді вони мають не менший вплив на здоров'я людини, ніж тютюнова залежність.

    Тож докладіть зусиль аби позбутись шкідливої звички, і через деякий час ви помітите, що не лише життя налагоджується, але й покращується ваше самопочуття!

    Інформаційно-бібліографічний відділ запрошує до перегляду рекомендаційного списку літератури на тему: «Шкідливі звички – шлях у безодню».

    Переглянути

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu