Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    З 5 по 30 березня до Всесвітнього дня письменника на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини в читальному залі №1 проводився літературний челендж «Кайдашева сім’я». Метою конкурсу є вшанування пам’яті Івана Нечуя-Левицького  загадкової постаті української літератури шляхом читання його твору про долю українського села другої половини XIX ст., який є гімном української землі з її неповторною природою, веселою, життєрадісною, поетичною душею людей, мелодійною, багатою мовою, неповторною у своїй красі піснею.

    З 5 по 30 березня до Всесвітнього дня письменника на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини в читальному залу №1 проводився літературний челендж «Кайдашева сім’я». Метою конкурсу є вшанування пам’яті Івана Нечуя-Левицького  загадкової постаті української літератури шляхом читання його твору про долю українського села другої половини XIX ст., який є гімном української землі з її неповторною природою, веселою, життєрадісною, поетичною душею людей, мелодійною, багатою мовою, неповторною у своїй красі піснею.

    Завдання учасників полягало у відзнятті відео-підтвердження прочитаного уривку з твору І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я». На розгляд журі було представлено 5 відео-матеріалів. Участь у літературному челенджі взяло 5 факультетів, зокрема: факультет професійної та технологічної освіти, соціальної та психологічної освіти, української філології, фізики, математики та інформатики та фізичного виховання. Оцінювало учасників високоповажне журі, в складі якого: директор бібліотеки Тетяна Григоренко, заступник директора бібліотеки Олена Усатюк та працівник читального залу №1, модератор челенджу Віталії Прокопчук, які по завершенню конкурсу визначили факультет, який найкраще, найяскравіше та найоригінальніше підійшов до цього завдання, знявши прекрасне відео.

    Отож, почесним дипломом «Найкращі оратори 2018» нагороджений факультет української філології. Хочемо подякувати студентам цього ж факультету Аліні Ягуфаровій та Павлу Гаврилюку за неймовірне, проникливе читання уривку із твору І. Нечуя-Левицького.

    До Вашої уваги пропонуємо відео переможця літературного челенджу.

    Переглянути

    Читайте українське! Обирайте своє – найкраще!

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu