Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Іван Нечуй-Левицький…Хто він? На це запитання зможе кожен дати вичерпну відповідь, адже це – людина-прозаїк, перекладач, письменник, видатна особистість прогресивних поглядів, пристрасний борець за чистоту української літературної мови.

    main

    Іван Нечуй-Левицький…Хто він? На це запитання зможе кожен дати вичерпну відповідь, адже це – людина-прозаїк, перекладач, письменник, видатна особистість прогресивних поглядів, пристрасний борець за чистоту української літературної мови.

    foto

    Працівники читального залу №1 Олена Усатюк та Віталія Прокопчук організовують літературний челендж «Кайдашева сім’я» (за твором І. Нечуя-Левицького) до Всесвітнього дня письменника. Запитаєте, чому обрали соціально-побутову повість «Кайдашева сім’я», а тому, що, як говорив М.Рильський: «Жодна література світу не має такого правдивого, дотепного, людяного, сонячного, хоч дещо затьмареного тугою за кращим життям, твору, як «Кайдашева сім’я» Нечуя», а от титан, геній, «Каменяр» Іван Франко писав: «...се переважно буденна мова українського простолюддя, проста, без сліду афектації, але багата, колоритна і повна тої природної грації, якою вона визначається в устах людей з багатим життєвим змістом. З огляду на високоартистичне змалювання селянського життя і добру композицію повість належить до найкращих оздоб українського письменства».

    Мета челенджу: популяризація українського слова, пропагування читання творів українських письменників, які є у фондах бібліотеки університету, пошук справжніх ораторів серед студентства та викладацького складу, вшанування пам’яті Івана Нечуя-Левицького ─ загадкової постаті української літератури.

    Працівники читального залу №1 дають виклик усім факультетам: студентам та викладачам Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на відеочитання твору І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сімя».

    Термін проведення челенджу: з 5 по 30 березня 2018 року.

    Умови літературного челенджу:

    • челендж розпочинається з читального залу №1, де працівники у своєму відеозверненні дають виклик усім факультетам університету;
    • представникам від факультету необхідно виразно прочитати будь-який уривок з повісті «Кайдашева сім’я»;
    • зняти відеопідтвердження прочитаного уривку (до 10 хв);
    • зробити цікаві фотознімки читання, які вражали б своєю колоритністю та своєрідністю;
    • скинути відеоматеріал та фотозвіт на електронну адресу читального залу №1 бібліотеки університету (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.), вказавши наступну інформацію: факультет та номер телефону відповідальної особи.

    По завершенню челенджу модератори заходу визначать факультет, який найкраще справився з цим завданням і отримає почесний диплом «Найкращі оратори 2018». Отож, вперед! Чекаємо на Ваші роботи! Здивуйте нас! Будьте оригінальними!

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu