Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    У читальному залі №1 бібліотеки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулась чергова правова інформаційна година. Представник центру безоплатної правової допомоги Ройтенко Яна інформувала бібліотекарів про те, що з 1 липня 2021 року набрав чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який скасовує мораторій на продаж сільгоспземлі.

    18

    Згідно з документом, земельна реформа відбуватиметься поетапно. На першому етапі, з 1 липня 2021 року, землі сільськогосподарського призначення зможуть купувати  лише фізичні особи-громадяни України.  При цьому протягом перших трьох років можна буде купити не більше 100 гектарів в одні руки. Другий етап розпочнеться 1 січня 2024 року - тоді отримають змогу купувати землю і юридичні особи, але за умови, що вони створені і зареєстровані за законодавством України, а засновниками  є лише громадяни України. Тоді ж дозволять купувати до 10 тисяч гектарів.

    Також, під час зустрічі розглянули наступні питання: як можна купити або продати землю онлайн, хто не може купувати українську землю, які потенційні ризики ринку землі та інші.

    Бібліотекарі вдячні центру правової допомоги за співпрацю та завжди змістовне роз’яснення тих чи інших тем правового призначення.

    19

     

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – [email protected]

    Main Menu