Надрукувати
Перегляди: 2475

Щорічно, 24 травня, всі слов’янські народи відзначають День слов’янської писемності і культури. В багатьох країнах вшановують святих рівноапостольних – первоучителів Кирила і Мефодія, які створили писемність, здійснили переклад богослужбових книг з грецької мови на слов’янську, поширювали християнське вчення серед чисельних народів і племен. Створення власного, самобутнього слов’янського алфавіту (кирилиці) поклало початок утвердженню культур слов’янських народів як рівноправних серед інших європейських культур. У цьому полягає велика історична заслуга братів Кирила та Мефодія.

25 травня, на наступний день після Дня слов’янської писемності й культури, відзначають День філолога. Цей день об’єднує лінгвістів, літературознавців, учителів та викладачів в області мови й літератури, бібліотекарів із філологічною освітою, перекладачів-філологів і всіх, хто має філологічну освіту. 

Філолог – це той, хто щодня стоїть на варті культурних і духовних цінностей, не дозволяючи неуцтву проникати в середовище існування підростаючого покоління, допомагаючи всьому суспільству зберігати актуальні знання.

Бібліотека УДПУ імені Павла Тичини приєднується до всіх привітань у цей святковий для філологів день та бажає Вам співучої любові, наголосів на щастя та виключно приємних розмов.

До Дня слов’янської писемності і культури, а також до Дня філолога в читальному залі №2 нашої книгозбірні організовано тематичну виставку «У витоків нашої писемності».

Запрошуємо до перегляду!

powered by social2s