Надрукувати
Перегляди: 2392

16 грудня головним спеціалістом Уманського МЦ з надання БВПД Яною Ройтенко спільно з працівниками  бібліотеки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини проведено круглий стіл на тему: «Адміністративне затримання».

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про Національну поліцію» поліція відповідно до покладених на неї завдань, доставляє у випадках і порядку, визначених законом, затриманих осіб, підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення, та осіб, які вчинили адміністративне правопорушення.

У протоколі про адміністративне затримання обов’язково зазначаються:

– дата і місце його складення (число, місяць, рік, назва населеного пункту);

– посада, прізвище, ім`я та по батькові особи, яка склала протокол (спеціальне звання, прізвище, ім`я та по батькові);

– відомості про особу затриманого (прізвище, ім`я та по батькові (без скорочення), число, місяць, рік народження, фактичне місце проживання);

– час і мотиви затримання (зазначаються найменування ОВС, куди доставлено особу, яка скоїла адміністративне правопорушення; його місцезнаходження; число, місяць, рік, а також час доставляння; частина статті та стаття КУпАП, якими передбачена адміністративна відповідальність особи за вчинене адміністративне правопорушення, а також мотиви затримання, серед яких: припинення адміністративного правопорушення; інші заходи впливу; складення протоколу про адміністративне правопорушення в разі неможливості складення його на місці вчинення правопорушення, якщо складення протоколу є обов`язковим; забезпечення своєчасного і правильного розгляду справи).

Під час заходу були розповсюджені буклети системи БПД та пам'ятки із зазначенням контактних даних, спеціалістом роз'яснено можливість доступу до он-лайн сервісів Міністерства юстиції України.

Працівники бібліотеки щиро дякують за цікаву та інформаційно насичену зустріч.

ab608

powered by social2s