Надрукувати
Перегляди: 3132

19 грудня християни всього світу відзначають свято на честь Святителя Миколая  Чудотворця – одного з самих шанованих у всьому світі святих. Святитель Миколай жив в ІІІ –ІV віках і прославився як великий угодник Божий, тому в народі його зазвичай називають Миколою Угодником. Усе його життя було сповнене благодіяннями та чудесами. Церква прославляє Миколая  Чудотворця як швидкого помічника усіх, хто опинився в біді та скорботі.  І сьогодні він приходить до тих, кому необхідне його заступництво.

Святий Миколай опікується воїнами, водіями і мандрівниками, допомагає бідним у скруті, вважається покровителем дітей , моряків, торговців та лучників. В народних переказах Святий Миколай боронить людей перед стихійним лихом, а найбільше на воді.

У це свято зазвичай роздавали милостиню, допомагали близьким. Особливо чекають Святого Миколая діти – вранці 19 грудня вони знаходять під подушкою подарунки і солодощі.

У день Святого Миколая читальний зал №3 бібліотеки УДПУ імені Павла Тичини від щирої душі вітає всіх зі святом, бажає світлого щастя і доброї дороги до успіху, здійснення заповітних бажань і щирих сподівань, неймовірного везіння на життєвому шляху, вірного кохання, відмінного здоров’я і домашнього затишку та пропонує Вашій увазі книжкову виставку під назвою «День Святого Миколая».

ab610

powered by social2s