Надрукувати
Перегляди: 3602

На сьогодні у світі залишається критичною проблема насильства і, зокрема, булінг

 — це агресивна поведінка дітей одне до одного, яка має на меті, принизити, залякати і часто супроводжується фізичним насиллям. Це явище зустрічається у дитячому й молодіжному колективах.

Найчастіше булінг відбувається в таких місцях, де контроль з боку дорослих менший або взагалі його немає. Це може бути шкільний двір, сходи, коридори, вбиральні, роздягальні, спортивні майданчики. У деяких випадках дитина може піддаватися знущанням і поза територією школи, кривдники можуть перестріти її на шляху до дому. Навіть удома жертву булінгу можуть продовжувати цькувати, надсилаючи образливі повідомлення на телефон або через соціальні мережі.Допомога дорослих дуже потрібна  в будь-якому  віці, особливо якщо дії кривдників можуть завдати серйозної шкоди фізичному та психічному здоров'ю.

У школі вирішальна роль у боротьбі з булінгом належить вчителям. Проте впоратися з цією проблемою вони можуть тільки за підтримки керівництва школи, батьків, представників місцевих органів влади та громадських організацій. 

Інформаційно-бібліографічний відділ запрошує до перегляду рекомендаційного списку літератури на тему: «Булінг - мій світ без насильства».

Переглянути

ab531

powered by social2s